\"Τρίποντα στα σχολεία\"Την Τετάρτη, 4/5/2022, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία», που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και συμμετείχαν η Ε΄ και η Στ΄ τάξη  του σχολείου μας.

Τρίποντα στα σχολεία

Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης όσοι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες, καθώς επίσης να τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα έτσι ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα. Το πρόγραμμα εκπονείται από Ομοσπονδιακούς προπονητές και έχουν άδεια εισόδου στα σχολεία από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με γνώμονα τα πρωτόκολλα υγείας, περιλάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ, ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ ενώ πλαισιώθηκε και από ένα θεωρητικό μέρος που απευθυνόταν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Στους μαθητές δόθηκαν αθλητικά μπλουζάκια και έφυγαν κατενθουσιασμένοι που γνώρισαν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και τους προπονητές.

Τρίποντα στα σχολείαΤρίποντα στα σχολείαΤρίποντα στα σχολείαΤρίποντα στα σχολείαΤρίποντα στα σχολείαΤρίποντα στα σχολεία