Τα παιδιά μας τραγουδούν Μάνο Λοΐζο – Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση της Δ/νσης Π.Ε Γ΄ ΑθήναςΈχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε μια εκδήλωση- αφιέρωμα στο έργο του Μάνου Λοΐζου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 07 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο Φοίνικα Περιστερίου με τη συμμετοχή 750 μαθητών/τριών από τα σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.

Το σχολείο μας συμμετέχει στην ανωτέρω ομάδα σχολείων με τα τμήματα της Δ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της μουσικής του σχολείου κ. Ιφιγένειας Κρικέλη.

 

Τα παιδιά μας τραγουδούν Μάνο Λοΐζο – Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση της Δ/νσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί γεγονός ιδιαίτερης παιδαγωγικής και πολιτιστικής αξίας για τους μαθητές/τριες γιατί συμβάλλει σημαντικά στην καλλιέργεια δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης, την προστασία του περιβάλλοντος, την ισότιμη συνεργασία μεταξύ των μελών των κοινωνικών ομάδων, την εξάλειψη μορφών βίας και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται ως καινοτόμος καθώς 750 μαθητές/τριες από 35 διαφορετικά σχολεία της Διεύθυνσης εκπαιδεύονται σε διαφορετικό χρόνο και τόπο και συγχρονίζονται με τη βοήθεια των 21 εκπαιδευτικών Μουσικής από τα σχολεία τους. Την Τετάρτη 07 Ιουνίου θα βρεθούν για πρώτη φορά όλοι μαζί στη σκηνή του Θεάτρου Φοίνικα για να αποδώσουν το σπουδαίο έργο του Μάνου Λοΐζου. Η ρυθμική και μελωδική απόδοση οργανώνεται με πρόβες από την ορχήστρα των  εκπαιδευτικών Μουσικής, οι οποίοι στη συνέχεια την εφαρμόζουν στους μαθητές/τριές τους.

Δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο το πρόγραμμα της εκδήλωσης!

Δείτε τα σχετικά αρχεία


Πρόγραμμα εκδήλωσης