ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του ΠρογράμματοςΗ Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του Προγράμματος με τίτλο "Κινηματογράφος και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση: Εκπόνηση και εφαρμογή ενός συνεκτικού πλαισίου δράσεων για την αναβάθμιση της διδασκαλίας της Ιστορίας - ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε", πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, ώρα 18:30 μμ, στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου.

ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του Προγράμματος

«Με τα μάτια της μνήμης»

Σύνοψη /Περίληψη ταινίας:

Η μικρού μήκους ταινία: «Με τα μάτια της Μνήμης» παρουσιάζει μερικές ψηφίδες ιστορικής καταγραφής, σχετικά με τον ξεριζωμό από τα χώματα της Μικράς Ασίας και την εγκατάσταση των προσφύγων στο Περιστέρι. Συγκεκριμένα, γιαγιάδες (πρόσφυγες δεύτερης γενιάς) μοιράζονται μαζί μας τις μνήμες τους σχετικά με τη ζωή τους στις Παράγκες, που φτιάχτηκαν για να στεγάσουν τις οικογένειές τους. Αναφέρονται κυρίως στη δύσκολη καθημερινότητά τους και στην αντιμετώπισή τους από τους ντόπιους πληθυσμούς. Τέλος, νοσταλγούν τις όμορφες στιγμές, που έζησαν μαζί με τους δικούς τους, στους προσφυγικούς συνοικισμούς. Μια συγκινητική ματιά στο παρελθόν, μέσα από τις μνήμες των δικών μας γιαγιάδων!

Το κινηματογραφικό εργαστήριο ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε στο 39ο Δ.Σ. Περιστερίου τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2023 και συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης:

Ευγενία Αλεξανδράκη, Γιώργος Αποστολόπουλος, Δημήτρης Αρβανίτης, Ελισάβετ Βούσουρα, Κωνσταντίνος Γεραντώνης, Σταματέλα Γεωργούλα, Αλεξάνδρα – Μαρία Δημητρέλη, Αφροδίτη Ευσταθίου, Βασίλης Καραβάνος, Δανάη Κομνηνού, Σταύρος Κοντογιαννίδης, Μάρκος Χριστόδουλος  Λαπούτης, Μαρίνα Μανιάτη, Πηνελόπη Μαυραειδοπούλου, Μίριαμ Μοϊσετσιούκ, Βάλια Παλαιολόγου, Εβελίνα Παναγιωτάκη, Αγγελική Πρέντζα, Ελένη Πιλάλη, Παναγιώτης Ρουμπάκης, Δήμητρα Σιδέρη, Κωνσταντίνος Τρανουλίδης, Νικόλαος Τσάγκαρης, Αργυρώ Τσιγγάνου

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:

Μπένος Στυλιανός

Καλικαντής Παναγιώτης

Λουκοπούλου Ανθούλα

Υπεύθυνος Εργαστηρίου:

Νίκος Αναγνωστόπουλος, σκηνοθέτης

Oργάνωση - Συντονισμός Εργαστηρίου: Κώστας Κορρές

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους στην ταινία την κ. Γαλάτεια Βούρου, την κ. Ξένη Κορόγιαννη, την κ. Ελένη Μακρίδου και την κ. Ουρανία-Νιόβη Παράσχου Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην ταινία και τον κ. Νίκο Θεοδοσίου, συγγραφέα-σκηνοθέτη. Το κινηματογραφικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. – Κινηματογράφος και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο εφαρμογής εκπαιδευτικών δράσεων για την αναβάθμιση της διδασκαλίας της Ιστορίας στο σχολείο με φορέα υλοποίησης το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 Εκτέλεση Παραγωγής: Νεανικό Πλάνο 2023

ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του ΠρογράμματοςΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του ΠρογράμματοςΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του ΠρογράμματοςΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του ΠρογράμματοςΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του ΠρογράμματοςΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του ΠρογράμματοςΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του ΠρογράμματοςΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του Προγράμματος