Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια»Τη Δευτέρα 4/12/2023 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου- την Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου, Ειδική Παιδαγωγό, μέλος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια». Στόχος η εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με τη διαφορετικότητα μέσω της  υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια».

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια

Η κ. Αλεξανδρίδου συντόνισε έναν ελεύθερο διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες και μαζί προσέγγισαν βιωματικά την πραγματικότητα της αναπηρίας, της συμπερίληψης και της μοναδικότητας του κάθε ατόμου.

Αυτή η αλληλεπίδραση και αλληλοκατανόηση είναι προϋποθέσεις για την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα, την αναπηρία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια ιδρύθηκε το 2018 από τον τυφλό δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά και μία αυτοοργανωμένη ομάδα αναπήρων με σκοπό την ενεργή διεκδίκηση συμπερίληψης.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δες τη Ζωή Με Άλλα ΜάτιαΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δες τη Ζωή Με Άλλα ΜάτιαΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δες τη Ζωή Με Άλλα ΜάτιαΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δες τη Ζωή Με Άλλα ΜάτιαΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δες τη Ζωή Με Άλλα ΜάτιαΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δες τη Ζωή Με Άλλα ΜάτιαΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δες τη Ζωή Με Άλλα ΜάτιαΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια