Εκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ\' τάξης στο Εθνικό Ιστορικό ΜουσείοΤην Τρίτη  12/12/23 οι μαθητές και οι μαθήτριες της  ΣΤ ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν  το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο(Παλαιά Βουλή)  για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όψεις της καθημερινής ζωής των Ελλήνων, 18ος -19ος αιώνας». 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν πτυχές της καθημερινής ζωής των Ελλήνων από  πέντε θεματικές ενότητες (κατοικία, διατροφή, ψυχαγωγία, εκπαίδευση, εργασία) κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση, στον τόπο και στον χρόνο, από την ιστορικό κ. Νικολέττα Ζυγούρη, οι μαθητές και οι μαθήτριες έγιναν ερευνητές/τριες μέσα στο Μουσείο. Συγκεκριμένα, η έρευνα περιλάμβανε την αναζήτηση των χρηστικών αντικειμένων της εποχής, την καταγραφή τους σε ειδικά διαμορφωμένο έντυπο και την αφήγηση της ιστορίας  τους. Στο τέλος, μέσα από θεατρικό παιχνίδι, οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να παίξουν ρόλους  που αφορούσαν καθεμιά από τις πέντε θεματικές ενότητες που είχαν προσεγγίσει.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Εθνικό Ιστορικό ΜουσείοΕκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Εθνικό Ιστορικό ΜουσείοΕκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Εθνικό Ιστορικό ΜουσείοΕκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Εθνικό Ιστορικό ΜουσείοΕκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Εθνικό Ιστορικό ΜουσείοΕκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Εθνικό Ιστορικό ΜουσείοΕκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Εθνικό Ιστορικό ΜουσείοΕκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο