Εκπαιδευτικές Δράσεις


Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα

Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα

   Το σχολείο μας, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, συμμετέχει στη μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στην οποία μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης τιμούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα σε μία εκδήλωση- αφιέρωμα στο έργο του που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο Πέτρας Πετρούπολης με τη συμμετοχή περίπου 1.300 μαθητών/τριών από τα σχολεία: 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 11ο, 14ο και 19ο  ΔΣ Αιγάλεω, 5ο ΔΣ Αγίας Βαρβάρας, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο και 10ο ΔΣ Χαϊδαρίου, 4ο, 9ο, 11ο, 13ο, 15ο, 16ο,  18ο, 22ο, 25ο, 30ο, 33ο, 35ο, 36ο, 39ο, 41ο, 45ο ΔΣ Περιστερίου, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 14ο, 21ο  ΔΣ Ιλίου, 3ο, 6ο , 12ο ΔΣ Πετρούπολης, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 8ο, 10ο  ΔΣ Ιλίου, 1ο, 3ο, 4ο ΔΣ Καματερού.

 

Περισσότερα
Εκπαιδευτικά προγράμματα: Πρόληψη αλλεργιών στην παιδική ηλικία

Εκπαιδευτικά προγράμματα: "Πρόληψη αλλεργιών στην παιδική ηλικία"

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 οι μαθητές/τριες της Γ΄ και της Δ΄ τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που παρουσίασαν η κ. Τασιοπούλου Κων/να (Νοσηλεύτρια) και ο κ. Καλαϊτζίδης Ιωάννης (παιδίατρος),  εκπρόσωποι της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Περιστερίου, με θέμα: "Πρόληψη αλλεργιών στην παιδική ηλικία".
Το Πρόγραμμα διαθέτει την έγκριση του ΙΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας για Αγωγή Υγείας στα σχολεία. Οι μαθητές/τριες, παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πρόγραμμα και συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις προς τους ομιλητές.
Ευχαριστούμε θερμά την 2η ΤΟΜΥ Περιστερίου, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας να επισκεφθεί το σχολείο μας για την παρουσίαση του προγράμματος.

Περισσότερα
Επίσκεψη της ΣΤ΄τάξης στη Βουλή

"Επίσκεψη της ΣΤ΄τάξης στη Βουλή"

Tην Τρίτη 6-2-2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων , στο πλαίσιο του προγράμματος των εκπαιδευτικών επισκέψεων  στη Βουλή των Ελλήνων για το σχολικό έτος 2023-2024, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο κτίριο και στην έκθεση Ιστορικών Αντικειμένων της Βουλής. 

Περισσότερα
Το σχολείο μας πάει θέατρο

Το σχολείο μας πάει θέατρο

Την Παρασκευή 2-2-2024 οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου μας  παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση  «Ραπουνζέλ χωρίς Παραμύθι» του Mike Kenny, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ.

Περισσότερα
Η Στ΄ τάξη δημιουργεί... και προσφέρει...

"Η Στ΄ τάξη δημιουργεί... και προσφέρει..."

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης επηρεασμένοι από το πνεύμα των ημερών θέλησαν να προσφέρουν ένα κέρασμα στους συμμαθητές τους σε όλο το σχολείο, μιας και σε λίγους μήνες θα είναι πλέον μαθητές του γυμνασίου. 

 

Περισσότερα
Εκδήλωση Παρουσίασης του Προγράμματος με τίτλο Κινηματογράφος και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση - ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε

Εκδήλωση Παρουσίασης του Προγράμματος με τίτλο "Κινηματογράφος και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση - ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε"

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του Προγράμματος με τίτλο "Κινηματογράφος και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση: Εκπόνηση και εφαρμογή ενός συνεκτικού πλαισίου δράσεων για την αναβάθμιση της διδασκαλίας της Ιστορίας - ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, ώρα 18:30 μμ, στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου.

Περισσότερα
Συνεργασία του σχολείου μας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής

Συνεργασία του σχολείου μας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής

      Αγαπητοί γονείς της Α΄ τάξης, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας προτίθεται να συνεργαστεί με το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα με την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος κ. Κυριακούλα Ρόθου.

Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στον χώρο του σχολείου μας έχει ως θέμα : «Ανάπτυξη των δεξιοτήτων προφορικού λόγου και ανάγνωσης παιδιών πρώτης σχολικής ηλικίας: μια διαχρονική μελέτη» και αναφέρεται σε μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου το τρέχον διδακτικό έτος 2023 – 2024.

 

Περισσότερα
Αφιέρωμα μνήμης στη Μικρασιατική Καταστροφή

"Αφιέρωμα μνήμης στη Μικρασιατική Καταστροφή"

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών που αφορά στη διδασκαλία της Ιστορίας μέσω του Κινηματογράφου.

Περισσότερα
Επίσκεψη Ε΄ τάξης στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

"Επίσκεψη Ε΄ τάξης στο Ευγενίδειο Ίδρυμα"

Στις 18 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν το Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Περισσότερα
Δράση στα πλαίσια του προγράμματος ΚΙΝΕΤΕ

"Δράση στα πλαίσια του προγράμματος ΚΙΝΕΤΕ"

"Επίσκεψη της Στ΄ τάξης στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Αιγάλεω"

Περισσότερα
Τρίποντα στα σχολεία

"Τρίποντα στα σχολεία"

Την Τετάρτη, 4/5/2022, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία», που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και συμμετείχαν η Ε΄ και η Στ΄ τάξη  του σχολείου μας.

Περισσότερα
Παρουσίαση του πρότζεκτ/έργου Erasmus+ shifting walls

Παρουσίαση του πρότζεκτ/έργου Erasmus+ shifting walls

Την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου παρουσιάστηκε η εργασία των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης για το πρότζεκτ/έργο Erasmus+ shifting walls, μαζί με τις εργασίες των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και του 4ου Λυκείου Κορυδαλλού. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Θεοδωράκος Αναστάσιος, χαιρέτισε την έναρξη της εκδήλωσης.

Θερμά συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες  μας για τη δημιουργικότητά τους!!!!

Περισσότερα
Shifting walls -European History through the Eyes of the Young

Shifting walls -European History through the Eyes of the Young

Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, οι μαθητές της Στ΄τάξης ενημερώθηκαν από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Ασβεστά Αναστάσιο, για το πρόγραμμα  Shifting walls -European History through the Eyes of the Young, το οποίο θα υλοποιήσουν.

Περισσότερα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, στο σχολείο μας έγιναν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Τρίτη 08/02/2022 οι μαθητές/τριες της Δ΄,  Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετείχαν στη διαδικτυακή ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τις επισφαλείς διαδικτυακές συμπεριφορές και την Τετάρτη 09/02/2022 οι μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκδήλωση του  Ελληνικού και του Κυπριακού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Περισσότερα
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

«Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

Στα πλαίσια του προγράμματος «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» του Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Περιστερίου “Οδοιπορικό” πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας 6 δίωρες συναντήσεις  με τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο τμημάτων της ΣΤ' τάξης.(από το τέλος Μαρτίου έως τις αρχές Ιουνίου). 

Περισσότερα
Εκδηλώσεις λήξης

Εκδηλώσεις λήξης

Την Παρασκευή 14/6/2024 ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά για τους μαθητές του σχολείου μας. Χειροκροτήσαμε θερμά τους/τις μαθητές/τριές μας της Α΄ και της Β΄τάξης που μας παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση "Όλοι εμείς μια αγκαλιά" και τους/τις μαθητές/τριές μας  των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων που μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Έγινε απονομή επαίνων - βραβείων στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικούς ομίλους, διαγωνισμούς και αθλητικούς αγώνες και τέλος αποχαιρετήσαμε την Στ΄ τάξη. Ο Διευθυντής του σχολείου μας έδωσε αναμνηστικά σε όλα τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης για να θυμούνται πάντα το δημοτικό.
Αγαπημένα μας παιδιά, σας ευχόμαστε ολόψυχα να είστε πάντα υγιή και καλή πρόοδο στη ζωή σας! Να βάζετε στόχους και να προσπαθείτε να εκπληρώνετε τα όνειρά σας, με προσήλωση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας!

Με την παρουσία του μας τίμησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κέντρων Εξυπηρέτησης πολιτών κ. Θεοδωράκος Αναστάσιος.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

 

Περισσότερα
Μουσικό αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα

Μουσικό αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα

Οι μαθητές της Δ΄ και της Στ΄ τάξης, την Τρίτη 11 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, με την καθοδήγηση  της εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Ιφιγένειας Κρικέλη παρουσίασαν  μουσικό αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα. Θερμά συγχαρητήρια!!!

Περισσότερα
Θεατρική Αγωγή - Χαριστική βιβλιοθήκη

Θεατρική Αγωγή - "Χαριστική βιβλιοθήκη"

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης εμπνευσμένοι από το βιβλίο των Παπαθεοδούλου Αντώνη, Χατζηπλή Δικαίου και την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής κ. Ντεμίρη Νικολέττας, παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τη "Χαριστική βιβλιοθήκη".

Ο Σοφοκλής διαλέγει ένα βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη. Μόλις το ανοίγει, ξεπετάγονται από μέσα αρκούδοι, ακροβάτες, ιππότες, συναισθήματα, ταξίδια, γνώσεις, φαντασία, παιχνίδια... Έρχεται όμως η ώρα να το επιστρέψει. Δεν μπορεί να κρατήσει ούτε καν την αγαπημένη του σελίδα. Πρέπει να το επιστρέψει ΟΛΟ! Ή μήπως όχι;

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δείτε το video.

Περισσότερα
Δράση από τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό we4all

Δράση από τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό we4all

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο μας, οι μαθητές /τριες της Α΄ και Β΄ τάξης παρακολούθησαν ένα διαδραστικό πρόγραμμα σχετικά με την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος. Τέλος φύτεψαν αρωματικά φυτά τα οποία θα φροντίζουν τα ίδια τα παιδιά.

Περισσότερα
Εκδήλωση με θέμα: Παραπληροφόρηση (Fake news) και Τεχνητή Νοημοσύνη

Εκδήλωση με θέμα: "Παραπληροφόρηση (Fake news) και Τεχνητή Νοημοσύνη"

Την Παρασκευή 31/5/2024 στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το Διαδίκτυο με θέμα: "Παραπληροφόρηση (Fake news) και Τεχνητή Νοημοσύνη". Την παρουσίαση έκαναν οι μαθητές/τριες του Ομίλου "Μαθηματικών και Διαδικτύου". 
Θερμά συγχαρητήρια!
Περισσότερα
Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα

Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα

Συμμετοχή της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας στη συναυλία - αφιέρωμα στον σπουδαίο μας συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Τραγούδησαν 1.300 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι τραγουδιστές Σοφία Παπαζογλου και Γεράσιμος Ανδρεάτος. Ο συνθέτης Μιμης Πλέσσας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Παρούσα ήταν η σύζυγος του, κα Λουκίλα Καρρέρ - Πλέσσα.
Περισσότερα
Επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας-ΑΡΧΕΛΩΝ

“Επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας”-ΑΡΧΕΛΩΝ

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο μας, οι μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας Καρέτα-Καρέτα-ΑΡΧΕΛΩΝ, στη Γλυφάδα. Γνώρισαν από κοντά το έργο δεκάδων εθελοντών από όλο τον κόσμο, όπου στο Κέντρο περιθάλπουν τις θαλάσσιες χελώνες που έχουν τραυματιστεί και τους παράσχουν ιατρική φροντίδα και τροφή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι να τις απελευθερώσουν στο φυσικό περιβάλλον τους.

Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία!

Περισσότερα
Δράσεις για την Πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Δράσεις για την Πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Μαθητές και μαθήτριες, με την καθοδήγηση της κοινωνικής λειτουργού του σχολείου μας κ. Σταματίας Πίττακα , παρουσίασαν στο αμφιθέατρο του σχολείου μας δρώμενα, τραγούδια, αφίσες  και φώναξαν συνθήματα κατά της σχολικής βίας.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν σκοπό να ενημερώσουν  τους μαθητές/τριες για τον εκφοβισμό και την σχολική βία   και να τους ενθαρρύνουν να μιλήσουν, να αναζητήσουν βοήθεια σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.

Περισσότερα
Κάλαντα Λαζάρου

Κάλαντα Λαζάρου

Το σχολείο μας τηρεί τις παραδόσεις, γιατί πιστεύουμε ότι οι παραδόσεις είναι αυτές που μας διαφοροποιούν ως λαό. Έτσι φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 και του Β2  με τη δασκάλα της Μουσικής, κ. Ιφιγένειας Κρικέλη, μας είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου (Στερεάς Ελλάδας).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ

 

 

 

Περισσότερα
Επίσκεψη της Στ΄ τάξης στο 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Επίσκεψη της Στ΄ τάξης στο 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Την Πέμπτη 18/4/2024, στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος  «Μετάβαση  από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο», του Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» του Δήμου Περιστερίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ ΄τάξης επισκέφθηκαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους, της υποδιευθύντριας και της κ. Δώρας Βλάχου το 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

Τους  υποδέχθηκαν θερμά η Δ/ντρια του Γυμνασίου κ. Μπιζίμη Σταυρούλα και καθηγητές του Σχολείου. Μετά από την πρώτη γνωριμία με την διευθύντρια και ένα κέρασμα στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου,  οι μαθητές και οι μαθήτριες περιηγήθηκαν με τη συνοδεία της κ. Μπιζίμη στην αίθουσα πληροφορικής, στο χημείο και στις τάξεις του Γυμνασίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αποχώρησαν και έδωσαν ραντεβού τον Σεπτέμβριο για την Α’ Γυμνασίου.

Περισσότερα
Εκπαιδευτικά προγράμματα: Εκφοβισμός στον Φυσικό και Διαδικτυακό Χώρο

Εκπαιδευτικά προγράμματα: Εκφοβισμός στον Φυσικό και Διαδικτυακό Χώρο

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 οι μαθητές/τριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που παρουσίασαν πιστοποιημένοι εισηγητές – Επαγγελματίες Υγείας της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Περιστερίου, με θέμα: «Εκφοβισμός στον φυσικό και διαδικτυακό χώρο». Το Πρόγραμμα διαθέτει την έγκριση του ΙΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας για Αγωγή Υγείας στα σχολεία. Οι μαθητές/τριες, παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πρόγραμμα και συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις προς τους ομιλητές. Ευχαριστούμε θερμά την 2η ΤΟΜΥ Περιστερίου, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας να επισκεφθεί το σχολείο μας για την παρουσίαση του προγράμματος.

Περισσότερα
Εκπαιδευτικά προγράμματα: Ηλιακή ακτινοβολία-Προστασία

Εκπαιδευτικά προγράμματα: Ηλιακή ακτινοβολία-Προστασία

 

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 οι μαθητές/τριες της Γ΄ και της Δ΄ τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που παρουσίασε η κ. Γεωργιοπούλου Αθηνά (Επισκέπτρια Υγείας),  εκπρόσωπος της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Περιστερίου, με θέμα: " Ηλιακή ακτινοβολία-Προστασία  «Έξυπνοι στον ήλιο με ασφάλεια».
Το Πρόγραμμα διαθέτει την έγκριση του ΙΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας για Αγωγή Υγείας στα σχολεία. Οι μαθητές/τριες, παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πρόγραμμα και συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις προς την  ομιλήτρια.
Ευχαριστούμε θερμά την 2η ΤΟΜΥ Περιστερίου, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας να επισκεφθεί το σχολείο μας για την παρουσίαση του προγράμματος.

Περισσότερα
Δράση για τη μέλισσα από τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4all

Δράση για τη μέλισσα από τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4all

Τη Δευτέρα 15/4/2024 στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που υλοποιεί το Σχολείο μας, έγινε παρουσίαση στους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης για τη μέλισσα, τα προϊόντα της και τον ρόλο της ως  επικονιαστή των φυτών στη φύση, από την κ. Ιωάννα Αλεξάκη και την κ. Ιωάννα Σούρα, μέλη του περιβαλλοντικού και ανθρωπιστικού οργανισμού We4all. Στη συνέχεια οι μαθητές μας φύτεψαν αρωματικά φυτά.

Περισσότερα
Μουσικοθεατρική παράσταση Οι Τροβαδούροι της Ασφάλτου

Μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Τροβαδούροι της Ασφάλτου»

Την Πέμπτη 28/3/2024 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν την μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Τροβαδούροι της Ασφάλτου» με τους Burger Project.

Στο πλαίσιο της παράστασης το δημοφιλές συγκρότημα ταξίδεψε τα παιδιά στον κόσμο της Κυκλοφοριακής Αγωγής, μέσα από διασκεδαστικούς διαλόγους, χορό και τραγούδια.

Στόχος αυτού του προγράμματος βιωματικής εκπαίδευσης είναι η εξοικείωση των παιδιών με τους βασικούς κανόνες του ΚΟΚ, τη σωστή συμπεριφορά του πεζού, του ποδηλάτη, αλλά και του skater, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για τη σπουδαιότητα της ζώνης, του κράνους και του κατάλληλου εξοπλισμού.

Περισσότερα
Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας- Κέντρο Γαία

“Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας- Κέντρο Γαία"

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β΄ τάξης επισκέφθηκαν το Κέντρο Γαία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Τα παιδιά παρακολούθησαν αντίστοιχα τα προγράμματα “Τα τερατάκια του κλίματος” και “ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Σώστε τον πλανήτη” με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, να αντιληφθούν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και τον τρόπο που μπορεί ο καθένας ξεχωριστά να βοηθήσει, με διαδραστικό τρόπο. Τα παιδιά επέστρεψαν σχολείο προβληματισμένα αλλά και ενθουσιασμένα!

Περισσότερα
Ανακαλύπτοντας την Ακρόπολη!

Ανακαλύπτοντας την Ακρόπολη!

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και της Δ ΄τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθησαν μια απολαυστική ξενάγηση που τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δημιουργήματα της Ακρόπολης, αλλά και της πόλης της αρχαίας Αθήνας.

Περισσότερα
Εκπαιδευτικά προγράμματα: Πρόληψη Ατυχημάτων,Πρώτες βοήθειες για παιδιά

Εκπαιδευτικά προγράμματα: «Πρόληψη Ατυχημάτων»,«Πρώτες βοήθειες για παιδιά»

Τα ατυχήματα που απειλούν τα παιδιά στο σπίτι, στο σχολείο, στον δρόμο είναι πολλά: τροχαία, πτώσεις, δηλητηριάσεις, εγκαύματα, πνιγμός, κ.λπ. Για τον λόγο αυτό, την Πέμπτη 7/3/2024, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη 2η ΤΟΜΥ Περιστερίου τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Πρόληψη Ατυχημάτων» για τους/τις μαθητές/τριες της Δ΄ και της Στ΄ τάξης από την κ. Γεωργιοπούλου Αθηνά και την κ. Κουρσάρη Καλλιόπη  (Επισκέπτριες Υγείας ) και «Πρώτες βοήθειες για παιδιά» για τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης από την κ. Οικονόμου Θέμιδα (Νοσηλεύτρια). Ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική συνεργασία!

 

Περισσότερα
Το σχολείο μας πάει κινηματογράφο

Το σχολείο μας πάει κινηματογράφο

Την Τετάρτη 6-3-2024 οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου μας  παρακολούθησαν την ταινία "Τα μυαλά που κουβαλάς" του Πιτ Ντόκτερ.

 

Περισσότερα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βουρτσίζουμε μαζί

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Βουρτσίζουμε μαζί"

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β΄ και Γ ΄τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βουρτσίζουμε μαζί’’. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των παιδιών για τις σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής αλλά και την ευαισθητοποίηση όλης της οικογένειας. Στο τέλος διανεμήθηκε σε όλα τα παιδιά δωρεάν ημερολόγιο βουρτσίσματος και αυτοκόλλητα με στόχο μέσα από το παιχνίδι να υιοθετήσουν την συνήθεια βουρτσίσματος των δοντιών τους πρωί και βράδυ.

Περισσότερα
Καλό μήνα!!!

Καλό μήνα!!!

Καλό μήνα και Καλή Άνοιξη!
Τα κάλαντα της Άνοιξης της Στερεάς Ελλάδας από τα πρωτάκια μας!
 
 
 
Περισσότερα
Επίσκεψη της Α΄ και Β΄ Τάξης στο Εργαστήρι Κεραμικής

“Επίσκεψη της Α΄ και Β΄ Τάξης στο Εργαστήρι Κεραμικής”

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β’ τάξης επισκέφθηκαν το Εργαστήρι Κεραμικής. Τα παιδιά παρακολούθησαν τον αγγειοπλάστη να φτιάχνει αγγεία στον τροχό και στη συνέχεια δημιούργησαν το δικό τους έργο. Συγκεκριμένα έφτιαξαν τη δική τους “Πλαγγόνα”, την αρχαία κούκλα , που ήταν αφιερωμένη στη θεά Άρτεμη. Τα παιδιά επέστρεψαν σχολείο ενθουσιασμένα από την επίσκεψη αυτή!

Περισσότερα
Παρουσίαση για τα πνευματικά δικαιώματα

Παρουσίαση για τα πνευματικά δικαιώματα

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων παρακολούθησαν  παρουσίαση για τα πνευματικά δικαιώματα.

Την παρουσίαση έκανε η  δικηγόρος, επιστημονική συνεργάτιδα του ΟΠΙ κ. Μαρία Γ. Σινανίδου, η οποία μίλησε στους μαθητές για τις βασικές αρχές της πνευματικής ιδιοκτησίας, τη σημασία της προστασίας της αλλά και την αποφυγή ενεργειών που τη θίγουν με έμφαση στο ψηφιακό περιβάλλον.

Περισσότερα
Παράσταση στο σχολείο

Παράσταση στο σχολείο

Την Παρασκευή 22/12/2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, της  Β΄, της Γ΄ και της  Δ΄ τάξης παρακολούθησαν την παράσταση «Τα πειραχτήρια των Χριστουγέννων» από την ομάδα Παραμυθοκαμώματα και ταξίδεψαν μαζί με τα πειραχτήρια στον κόσμο των παραμυθιών.

Περισσότερα
Ο Τοίχος της καλοσύνης του σχολείου μας συνεχίζει τη δράση του...

Ο "Τοίχος της καλοσύνης" του σχολείου μας συνεχίζει τη δράση του...

Τη Δευτέρα 18-12-2023 παραδόθηκαν στο Χριστοδούλειο  Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών τα   τρόφιμα και τα προϊόντα καθαρισμού που συγκεντρώθηκαν από όλη τη σχολική μας κοινότητα στον "Τοίχο της Καλοσύνης".

Περισσότερα
Εκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ' τάξης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Την Τρίτη  12/12/23 οι μαθητές και οι μαθήτριες της  ΣΤ ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν  το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο(Παλαιά Βουλή)  για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όψεις της καθημερινής ζωής των Ελλήνων, 18ος -19ος αιώνας». 

Περισσότερα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία"

Την Πέμπτη  7/12/2023 οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα με τίτλο: "Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία", από ομάδα της 2ης ΤΟΜΥ Περιστερίου που επισκέφθηκε το σχολείο μας, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο του Υπουργείου Υγείας και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. 

Περισσότερα
Οι μικροί σεφ της Δ΄ τάξης δημιουργούν

Οι μικροί σεφ της Δ΄ τάξης δημιουργούν

Οι μαθητές της Δ' τάξης έφτιαξαν υγιεινά σνακ για το σχολείο. Επιλέγοντας υλικά γεμάτα ενέργεια και θρεπτικά συστατικά δημιούργησαν μπάρες δημητριακών. Ήταν ένα γλυκό και ευχάριστο διάλειμμα.

Περισσότερα
Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Την Παρασκευή  8/12/23 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και  Δ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν  το  Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν μία ιδιαίτερα σημαντική, αλλά εν πολλοίς άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού μέσα από τη μόνιμη έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών», να θαυμάσουν τα επιλεγμένα πλήρως λειτουργικά διαδραστικά εκθέματα και να εξοικειωθούν με τα επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής επιστήμης και τεχνολογίας.

Περισσότερα
Δράση Δόντια Γερά-Στοματική Υγεία για παιδιά

Δράση “Δόντια Γερά-Στοματική Υγεία για παιδιά”

Την Πέμπτη 7/12/23 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και  Β΄ τάξης του σχολείου μας, υλοποίησαν δράση, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα  Αγωγής Υγείας σε εθνικό επίπεδο με θέμα: “Δόντια Γερά-Στοματική Υγεία για παιδιά”.

Περισσότερα
Βράβευση μαθητών/τριών

Βράβευση μαθητών/τριών

Το Σάββατο 2/12/2023 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου έγινε η βράβευση των μαθητών/τριών που διακρίθηκαν  στον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας "Παιχνίδι και Μαθηματικά-Μικρός Ευκλείδης" για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού του σχολικού έτους 2022-23.

Θερμά συγχαρητήρια στη Δανάη Κομνηνού, στην Άννα Μαρία Πετρούλια, στον Πέτρο Ναστάτο και στον Νικόλαο Τσάγκαρη!!!

Περισσότερα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Εθισμός

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Εθισμός»

Την Τρίτη 5/12/2023 οι μαθητές του Ομίλου Μαθηματικών και Διαδικτύου του σχολείου μας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Εθισμός» που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο Μαρούσι.

Περισσότερα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια»

Τη Δευτέρα 4/12/2023 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου- την Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου, Ειδική Παιδαγωγό, μέλος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια». Στόχος η εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με τη διαφορετικότητα μέσω της  υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια».

Περισσότερα
Ο Τοίχος της καλοσύνης του σχολείου μας συνεχίζει τη δράση του...

Ο "Τοίχος της καλοσύνης" του σχολείου μας συνεχίζει τη δράση του...

Το πνεύμα των Χριστουγέννων γεννά σε όλους μας αισθήματα αγάπης και προσφοράς για τους συνανθρώπους μας. Έτσι αυτά τα Χριστούγεννα, το Σχολείο μας οργανώνει για μια ακόμη φορά μια δράση κοινωνικού χαρακτήρα, ώστε όλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, να αισθανθούμε τη χαρά της αλληλεγγύης και της προσφοράς στους συνανθρώπους μας.

Περισσότερα
Το σχολείο μας πάει θέατρο

Το σχολείο μας πάει θέατρο

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου μας  επισκέφθηκαν την Παιδική Σκηνή του θεάτρου «Πόρτα» και παρακολούθησαν τη συναρπαστική μουσική παράσταση «Το Νησί των Θησαυρών» του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου.

Περισσότερα
ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του Προγράμματος

ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε. Κινηματογράφος & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση - Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του Προγράμματος

Η Τελική Εκδήλωση Παρουσίασης του Προγράμματος με τίτλο "Κινηματογράφος και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση: Εκπόνηση και εφαρμογή ενός συνεκτικού πλαισίου δράσεων για την αναβάθμιση της διδασκαλίας της Ιστορίας - ΚΙ.ΝΕ.Τ.Ε", πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, ώρα 18:30 μμ, στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου.

Περισσότερα
Τρώμε υγιεινό και σπιτικό δεκατιανό στο σχολείο μας!

“Τρώμε υγιεινό και σπιτικό δεκατιανό στο σχολείο μας!”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Β΄τάξης φάγαμε ένα υγιεινό και σπιτικό δεκατιανό. Φέραμε σπιτικά σάντουιτς, τοστ, τυροπιτάκια, κράκερς, κέικ, μπισκότα και φρούτα εποχής. Φάγαμε όλοι μαζί και συζητήσαμε για τα οφέλη των υγιεινών επιλογών μας !

Περισσότερα
Ποιητές και ποιήτριες της Δ΄ τάξης

Ποιητές και ποιήτριες της Δ΄ τάξης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης γράφουν ποιήματα για τον Αύγουστο και τις αναμνήσεις του καλοκαιριού.

Περισσότερα
Εργασίες μαθητών Ε΄2 τάξης

Εργασίες μαθητών Ε΄2 τάξης

Εργασία της μαθήτριας Άννας - Μαρίας Πετρούλια με θέμα "Μουσικά όργανα".

Περισσότερα
Tα παιδιά του Περιβαλλοντικού μας Ομίλου πήγαν στην Ελευσίνα στο Μαθητικό Συνέδριο για την κλιματική ουδετερότητα !!! Ημέρα 3η !

Tα παιδιά του Περιβαλλοντικού μας Ομίλου πήγαν στην Ελευσίνα στο Μαθητικό Συνέδριο για την κλιματική ουδετερότητα !!! Ημέρα 3η !

Δάκρυσε η Ελευσίνα σήμερα από χαρά ...
Αιώνες είχε να το νιώσει ... 350 παιδιά από Αττική,
Θεσσαλονίκη και Ευρώπη, την περπάτησαν και της χάρισαν ... προσοχή ...
Γονάτισαν μπροστά της και την ευχαρίστησαν για τα δώρα και την πολιτιστική κληρονομιά...
 
 
Περισσότερα
Επίσκεψη Α΄ και Β΄ τάξης στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Επίσκεψη Α΄ και Β΄ τάξης στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Τετάρτη 10 Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όλοι ενθουσιασμένοι θαύμασαν την πλούσια συλλογή ζώων από την ελληνική και παγκόσμια πανίδα.

Περισσότερα
Μαθητικό Συνέδριο Μετάβαση σε ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον, Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023

Μαθητικό Συνέδριο «Μετάβαση σε ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον», Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Περιβαλλοντικού μας Ομίλου θα συμμετέχουν στο Ευρωπαικό Μαθητικό Συνέδριο  «Μετάβαση σε ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον» που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύσουσας , Ελευσίνα 2023.

 

Περισσότερα
Oι Σχεδιαστές Λύσεων του Περιβαλλοντικού Ομίλου έφεραν το βραβείο της WWF στο σχολείο μας !!!

Oι Σχεδιαστές Λύσεων του Περιβαλλοντικού Ομίλου έφεραν το βραβείο της WWF στο σχολείο μας !!!

Και να ...
που ήρθε η στιγμή να το γιορτάσουμε !!!
Οι Σχεδιαστές Λύσεων τώρα πια πανηγυρίζουν...
Περισσότερα
Χελιδονίσματα από την Α΄ τάξη

"Χελιδονίσματα" από την Α΄ τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης με την δασκάλα της Μουσικής, κ. Ιφιγένεια Κρικέλη, γιόρτασαν και τραγούδησαν τον ερχομό της άνοιξης και την επιστροφή των χελιδονιών.

Το έθιμο του καλαντίσματος της άνοιξης χάνεται στα βάθη των αιώνων, τότε που ακόμη ο Μάρτης ήταν ο πρώτος μήνας του χρόνου και για να τον προϋπαντήσουν έψελναν ευχές και κάλαντα.

Περισσότερα
Το σχολείο μας πάει θέατρο

Το σχολείο μας πάει θέατρο

Την Πέμπτη, 23/3/2023, οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων  του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

Περισσότερα
Το Ελαφροπάτητο το σχολείο των πράσινων ονείρων μας !!!

Το Ελαφροπάτητο το σχολείο των πράσινων ονείρων μας !!!

Οι Σχεδιαστές Λύσεων του περιβαλλοντικού μας ομίλου είναι εδώ !!!
Σκαρφίστηκαν τρελές ιδέες, τις πάντρεψαν και σκάρωσαν το ...
"Ελαφροπάτητο, το σχολείο των πράσινων ονείρων τους" !!!
 
Περισσότερα
Επίσκεψη Δ΄ τάξης στο Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Επίσκεψη Δ΄ τάξης στο Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, η Δ΄ τάξη επισκέφθηκε το  Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. 

Το μουσείο μελετά, αναδεικνύει και παρουσιάζει μια ύψιστης σημασίας αλλά σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού: την τεχνολογία, ο πρωταρχικός ρόλος της οποίας είναι αδιαμφισβήτητος στην ανάπτυξη και άνθιση οποιουδήποτε πολιτισμού, πόσο μάλλον του αρχαιοελληνικού, ο οποίος έδωσε στην ανθρωπότητα απαράμιλλα δημιουργήματα που όλοι γνωρίζουμε και θαυμάζουμε – από τον Υπολογιστικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων έως τον Παρθενώνα.

Περισσότερα
Επίσκεψη Γ΄και Δ΄τάξης στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων

Επίσκεψη Γ΄και Δ΄τάξης στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Ψευδαισθήσεων. Βιώσαμε μια ενδιαφέρουσα οπτική, σωματική και εκπαιδευτική εμπειρία διασκεδάζοντας με αμέτρητες, οπτικές, διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις!

Περισσότερα
Απόκριες 2023

Απόκριες 2023

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023
Όμορφες στιγμές στην αυλή του Σχολείου μας...
Περισσότερα
Εργαστήρι κρουστών με όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά

Εργαστήρι κρουστών με όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά

Την Πέμπτη 23/2 και την Παρασκευή 24/2/2023 οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στο εργαστήρι κρουστών με όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Με την καθοδήγηση των  εκπαιδευτών της ομάδας των "HEADQUARTERS PROJECT" γνώρισαν τα κρουστά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και διδάχθηκαν και εκτέλεσαν μουσικά ρυθμικά μοτίβα από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα
Ως σχεδιαστές λύσεων, τα παιδιά του περιβαλλοντικού μας ομίλου οραματίζονται και σχεδιάζουν έναν καλύτερο κόσμο ...

Ως σχεδιαστές λύσεων, τα παιδιά του περιβαλλοντικού μας ομίλου οραματίζονται και σχεδιάζουν έναν καλύτερο κόσμο ...

Μέσα από το πρόγραμμα της WWF, Μαθητές σε δράση για το κλίμα !!!
Εχθές είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε την ομάδα του WWF
και την υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Γ Αθήνας, Ελένη Νιάρχου σε ένα εργαστήριο ανεύρεσης λύσεων για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του σχολείου μας.
 
Περισσότερα
Συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών του Περιβαλλοντικού μας Ομίλου στο Μαθητικό Συνέδριο για τη Μετάβαση προς ένα Κλιματικά ουδέτερο μέλλον στο πλαίσιο της Ελευσίνας 2023- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών του Περιβαλλοντικού μας Ομίλου στο «Μαθητικό Συνέδριο για τη Μετάβαση προς ένα Κλιματικά ουδέτερο μέλλον» στο πλαίσιο της Ελευσίνας 2023- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 Με μεγάλη χαρά θα συμμετάσχουμε στο Μαθητικό Συνέδριο για τη Μετάβαση προς  ένα Κλιματικά ουδέτερο μέλλον, που θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Α΄ και Γ’ Αθήνας, και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Ανεξάρτητο Ινστιτούτο για Περιβαλλοντικά Θέματα (UfU) της Γερμανίας.

Περισσότερα
Φτιάξαμε ελιόψωμα με ελιές Ωρεών Ευβοίας !!!

Φτιάξαμε ελιόψωμα με ελιές Ωρεών Ευβοίας !!!

Αγνά χέρια καμωμένα πλάθουν ζύμη "αξέχαστη" με τον ευλογημένο καρπό που αγάπησε κι ο Θεός..
Ελιόψωμα με ελιές Ωρεών Ευβοίας! Ευχαριστούμε τον παππού της μαθήτριάς μας !!! Μας φίλεψε τις ελιές τις νόστιμες που ακοπίαστα συνεχίζουν να καρποφορούν στον ... πονεμένο τόπο..
Τα παιδιά του Περιβαλλοντικού Ομίλου
Περισσότερα
Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά !!!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά !!!

Οι μαθητές μας έφτιαξαν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια από υλικά που είχαν σπίτι τους και θα τα πήγαιναν για ανακύκλωση ....
Για παράδειγμα τα σπιτάκια τα "κεντημένα" με κοφτό ... στο χέρι έγιναν από το εσωτερικό συσκευασίας φρυγανιών και χρησιμοποιημένα χάρτινα σουπλά !
Περισσότερα
Πρόσκληση και πρόκληση σε παζάρι ανταλλακτικό !

Πρόσκληση και πρόκληση σε παζάρι ανταλλακτικό !

...και επειδή αυτά που μας δίνουν τη μεγαλύτερη χαρά τα ζούμε...δεν τα αγοράζουμε.. Παζάρι ανταλλακτικό για τα παιδιά μας που το γνωρίζουν καλά αυτό...
 
Περισσότερα
Ανθρακικό αποτύπωμα!

Ανθρακικό αποτύπωμα!

Μέσα από τις διηγήσεις της "γιαγιάς" θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι και ανακαλύπτουν οι μικρότεροι ... έναν άλλο κόσμο !
 
 
Περισσότερα
Μεγάλη χαρά για το σχολείο μας και τον περιβαλλοντικό μας όμιλο να επιλεγεί, μαζί με άλλα 5 δημοτικά σχολεία από την επικράτεια να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της WWF Ελλάς: Μαθητές σε δράση για το κλίμα

Μεγάλη χαρά για το σχολείο μας και τον περιβαλλοντικό μας όμιλο να επιλεγεί, μαζί με άλλα 5 δημοτικά σχολεία από την επικράτεια να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της WWF Ελλάς: "Μαθητές σε δράση για το κλίμα"

 Πρόκειται για ένα πρόγραμμα «εκπαίδευσης για την κλιματική κρίση ????» που υλοποιείται με τη στήριξη του WWF σε 20 σχολεία (5 δημοτικά, 6 γυμνάσια και 9 λύκεια) τη φετινή σχολική χρονιά.

Από τον Οκτώβρη εφαρμόζεται μία καινοτόμος εκπαιδευτική μεθοδολογία (Design Thinking ????), καθώς και η προσέγγιση STEAM, που θα οδηγήσει στην ανάληψη δράσης για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του σχολείου μας.

 

 

Περισσότερα
Μέγαρο Μουσικής - Ο Ήχος των σκιών

Μέγαρο Μουσικής - «Ο Ήχος των σκιών»

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Μέγαρο Μουσικής την παράσταση «Ο Ήχος των σκιών» του Ηλία Καρελλά.

Περισσότερα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης GREEN CITY

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης GREEN CITY

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας μείωσης αποβλήτων και με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού μας Ομίλου, οι μαθητές του Σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης  GREEN CITY, σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής.

Περισσότερα
RUNNING OUT OF TIME

RUNNING OUT OF TIME

Ένα μεγάλο " Μπράβο!!!" στα παιδιά μας για τη συμμετοχή τους στο RUNNING OUT OF TIME.

Περισσότερα

Σκυταλοδρομία για το κλίμα

H σκυτάλη ταξιδεύει και μεταφέρει ελπίδα με τα παιδιά του Περιβαλλοντικού Ομίλου και της Γ΄τάξης.

Περισσότερα
Θεατρική παράσταση

Θεατρική παράσταση

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση  "Πράκτορες του Πλανήτη - Τέρατα των Θαλασσών" στο θέατρο Βέμπο.

Περισσότερα
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου ... σε παιχνίδι

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου ... σε παιχνίδι

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε δραματοποίηση με τα παιδιά στο ρόλο των αερίων, του διοξειδίου του άνθρακα, του μεθανίου και του υποξειδίου του αζώτου.
 

Περισσότερα
Πόσο βαριά πατάς στη γη ; Προσέχεις το ανθρακικό σου αποτύπωμα; Σε νοιάζει σε ποια γη θα ζήσουν τα παιδιά σου;

Πόσο βαριά πατάς στη γη ; Προσέχεις το ανθρακικό σου αποτύπωμα; Σε νοιάζει σε ποια γη θα ζήσουν τα παιδιά σου;

Μέσα από τις διηγήσεις της γιαγιάς, θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι και  ανακαλύπτουν οι μικρότεροι ...έναν άλλο κόσμο !
...και όλοι μαζί μυούμαστε στην έννοια του ανθρακικού αποτυπώματος...
κάνοντας το μάθημα ... παιχνίδι !

Τα παιδιά του Περιβαλλοντικού Ομίλου

 

Περισσότερα
Δημιουργία συννεφόλεξου - Εργασίες μαθητών της Γ΄ και της Ε΄2 τάξης

Δημιουργία συννεφόλεξου - Εργασίες μαθητών της Γ΄ και της Ε΄2 τάξης

Οι μαθητές της Γ΄ και της Ε΄2 τάξης δημιούργησαν συννεφόλεξα για την ειρήνη και τον πόλεμο. Μπορούμε να  δούμε ΕΔΩ και ΕΔΩ της Γ΄ Τάξης.

Εργασίες της Ε΄2  τάξης

Περισσότερα
Βράβευση με Ετικέτα Ποιότητας, για το eTwinning project , με τίτλο:  Οδοιπορικό στη Β. Εύβοια - Μελετώντας τον περιβαλλοντικό και πολιτιστικό της πλούτο

Βράβευση με «Ετικέτα Ποιότητας», για το eTwinning project , με τίτλο: «Οδοιπορικό στη Β. Εύβοια - Μελετώντας τον περιβαλλοντικό και πολιτιστικό της πλούτο»

Μια συνεργασία που μας ενέπνευσε, μας ευαισθητοποίησε, μας κινητοποίησε και μας χάρισε πρωτόγνωρες συγκινήσεις...
 
 
Περισσότερα
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Τον περασμένο Ιούλιο  παραλάβαμε το βραβείο του σχολείου μας για το πρόγραμμα "Στηρίζουμε Βόρεια Εύβοια ".
 
Περισσότερα
Ο Τοίχος της Καλοσύνης

Ο Τοίχος της Καλοσύνης

"Δράσεις σχολικού έτους 2022-2023"

Περισσότερα
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΑ BRAVO SCHOOLS !!!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΑ BRAVO SCHOOLS !!!

Χθες το απόγευμα το σχολείο μας πήρε ΒΡΑΒΕΙΟ και ΔΙΑΚΡΙΣΗ στο διαγωνισμό ΒRAVO SCHOOLS  μαζί με άλλα 12 σχολεία ανάμεσα σε 500 περίπου συμμετοχές με το συνεργατικό πρόγραμμα "ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ - Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ" !!!

Τα παιδιά μας βραβεύτηκαν και ανήκουν επισήμως πια στα σχολεία που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο!!!


 

Περισσότερα
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ BRAVO SCHOOLS

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ BRAVO SCHOOLS

Αύριο 15/6/22 στις 6 το απόγευμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε  την απονομή διακρίσεων και βραβείων BRAVO SCHOLLS. Το σχολείο μας συμμετέχει σε αυτό το διαγωνισμό με δύο περιβαλλοντικά προγράμματα : 

1ο " Το μεγάλο μας σπίτι, η γη, κινδυνεύει ... η τύχη της βρίσκεται στα χέρια μας..."

2ο " Στηρίζουμε Βόρεια Εύβοια "

Περισσότερα
Βιωματική δράση Τα δέντρα της αυλής μας

Βιωματική δράση "Τα δέντρα της αυλής μας"

Τη Δευτέρα, 30/5/2022, οι μαθητές του Στ΄2 μαζί με τους μαθητές του Περιβαλλοντικού ομίλου, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιεί το Σχολείο μας, βρήκαν την ηλικία των δέντρων της αυλής και υπολόγισαν την ποσότητα CO2 που έχουν απορροφήσει στη διάρκεια της ζωής τους.

Περισσότερα

Η μέλισσα και τα προϊόντα της - Παρουσίαση

Την Τετάρτη, 18/5/2022, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που υλοποιεί το Σχολείο μας, έγινε παρουσίαση στους μαθητές των Α΄, Δ΄ και Στ΄ τάξεων καθώς και του περιβαλλοντικού ομίλου για την μέλισσα και τα προϊόντα της από τον κ. Δημήτρη Βασιλείου, εκπαιδευτικό και μελισσοκόμο. Τον ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική παρουσίασή του!!!

Worksheets are due on Thursday από Λαμπρινή Στασινού

Περισσότερα

Η μέλισσα και τα προϊόντα της

Διαδραστικό βίντεο για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

 

Περισσότερα
Το πορτραίτο της Εύβοιας της Βορινής

Το πορτραίτο της Εύβοιας της Βορινής

Aφού τα παιδιά, , ερεύνησαν και βρήκαν πληροφορίες για τα βότανα, κατέγραψαν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, αποφάσισαν να εκφραστούν εικαστικά.

Σε αυτό το εικαστικό ταξίδι δημιουργήσαμε με την τεχνική του  Arcimboldo που τον γνώριζαν και από προηγούμενες δράσεις. Εκείνος μέσα από τα έργα του προσπαθούσε να φωτίσει τη στενή σχέση φύσεως - ανθρώπου. Με αυτή την σκέψη,  οι πίνακες του είναι συνθέσεις από στοιχεία της φύσεως, όπως λουλούδια, λαχανικά, τα οποία επιστρατεύει για να αναδείξει ανθρώπινες μορφές.

Πήραμε έμπνευση από τα έργα του και αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στην αγαπημένη και πονεμένη μας Βόρεια Εύβοια.

Φτιάξαμε το μαγικό πορτραίτο, που μόλις πήρε την τελική του μορφή … μας συστήθηκε σαν την Εύβοια τη Βορινή!!!

Το μυαλουδάκια άρχισαν να ταξιδεύουν και να πλέκουν την ιστορία που άγγιξε και ταρακούνησε  τα νήματα της καρδιάς…

 

Περισσότερα
Πασχαλινό κυνήγι θησαυρού

Πασχαλινό κυνήγι θησαυρού

Τελευταία μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα και οι μαθητές της Στ΄2 ξεχύθηκαν στην αυλή του Σχολείου. Ο λόγος; Ένα υπέροχο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού!!! Τα παιδιά έψαχναν σε κάθε γωνίτσα της αυλής για να βρουν  τα πουγκιά με τα σοκολατένια γλυκίσματα…

 

Περισσότερα
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ (ΔΡΑΣΗ 9.4.1) ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ (ΔΡΑΣΗ 9.4.1) ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Στα πλαίσια του έργου: «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες και δράσεις Κοινωνικής στήριξης, Κοινωνικής φροντίδας και Ανοικτής Ειδικής Φροντίδας και προώθησης της Κοινωνικής ένταξης των ευπαθών Ομάδων του Δήμου Περιστερίου στο πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ της Δυτικής Αθήνας» η τάξη μας (Στ΄2) την Πέμπτη,14/4/22, συμμετείχε  στη θεματική ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: «Παρατηρώ και αφηγούμαι».

 

Περισσότερα
Πανελλήνιος Γλωσσικός Μαθητικός Διαγωνισμός Κλείταρχος και Βερενίκη

Πανελλήνιος Γλωσσικός Μαθητικός Διαγωνισμός Κλείταρχος και Βερενίκη

Ο διαγωνισμός «Κλείταρχος και Βερενίκη» αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας και του κριτικού εγγραμματισμού μαθητών Ε ́ και ΣΤ ́ τάξης που έχουν την ελληνική ως πρώτη ή ως δεύτερη γλώσσα.

Ο 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας "Κλείταρχος και Βερενίκη" προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Απριλίου του 2022.

Μπορείτε να δείτε θέματα προηγούμενων ετών.

Περισσότερα
Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Παιχνίδι και Μαθηματικά

Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας "Παιχνίδι και Μαθηματικά"

Ο 16ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά», στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης» της ΕΜΕ, για τους μαθητές της Ε ́ και ΣΤ ́ τάξης του Δημοτικού Σχολείου θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου 2022, ημέρα Παρασκευή, κατά τις δυο πρώτες διδακτικές ώρες 8.15 έως 10.15.

 

Περισσότερα
Ήρωες του ΄21 (Puzzles)

Ήρωες του ΄21 (Puzzles)

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης (συνδιδασκαλία) φτιάχνουν παζλ με τους ήρωες του ΄21.
 

Περισσότερα
Η Στ΄τάξη φτιάχνει χαρταετούς

Η Στ΄τάξη φτιάχνει χαρταετούς

Οι μαθητές μας αυτή τη χρονιά έφτιαξαν μόνοι τους τους χαρταετούς που πέταξαν την Καθαρή Δευτέρα. Ο κ. Δημήτρης θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια, όταν κάθε χρονιά έφτιαχνε τον χαρταετό του και μας παρουσίασε την κατασκευή. Τον ευχαριστούμε πολύ!!!

Περισσότερα
Τα παιδιά μας διεκδικούν ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου

Τα παιδιά μας διεκδικούν ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου

Τα πρωτάκια και τα δευτεράκια έβαλαν τα άσπρα τα μπλουζάκια και σχημάτισαν το πολυτιμότερο σύμβολο για τούτη τη στιγμή...το σύμβολο της ΕΙΡΗΝΗΣ

 

Περισσότερα
Τα παιδιά μας αναβιώνουν το Γαϊτανάκι, παρέα με το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών Β. Εύβοιας

Τα παιδιά μας αναβιώνουν το Γαϊτανάκι, παρέα με το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών Β. Εύβοιας

Επειδή τα παιδιά αναζητούν τη χαρά και η χαρά εκείνα...βγάλαμε το γαϊτανάκι από την αχρηστία όπου τελούσε σε covid περιορισμό τις δύο προηγούμενες χρονιές , προσθέσαμε μουσική, τραγούδι και κέφι και ενδώσαμε στο μικρασιατικό έθιμο των Αποκριών.

Περισσότερα
Διαδικτυακή ξενάγηση στη Βουλή των Ελλήνων

Διαδικτυακή ξενάγηση στη Βουλή των Ελλήνων

Τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022, οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στη διαδικτυακή ξενάγηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Περισσότερα
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με ανακυκλώσιμα υλικά

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με ανακυκλώσιμα υλικά

 Ο Άγιος φέτος, είναι οικολογικά ευαισθητοποιημένος... Αρχικά μας μίλησε για τα πολύτιμα εκείνα  δώρα ...???? που έχουμε πάντα μαζί μας, και δεν απαιτούν περιτύλιγμα ... ????
 
 
 
 
Περισσότερα
Ποιος πέρασε από το Τμήμα Ένταξης σήμερα....;;;

Ποιος "πέρασε" από το Τμήμα Ένταξης σήμερα....;;;

Ο Άγιος Βασίλης !!!  Τι να κάνει.....;;;  Να μας θυμίσει ότι τα πολυτιμότερα δώρα, δεν τα φέρνει εκείνος !!!! ????     Τα κουβαλάμε μαζί μας... στο σάκο της καρδιάς...   ????

Περισσότερα
Η Νεράιδα των Πρώτων Βοηθειών

"Η Νεράιδα των Πρώτων Βοηθειών"

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Η Νεράιδα των πρώτων βοηθειών» με τους/τις μαθητές/τριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης.

Περισσότερα
Εκπαιδευτική επίσκεψη Στ΄ τάξης

Εκπαιδευτική επίσκεψη Στ΄ τάξης

Την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και να παρακολουθήσουν την ενημερωτική παρουσίαση «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια» ,  το Βιωματικό Πρόγραμμα STEAM  «Η σημασία του νερού στη ζωή μας» και να θαυμάσουν έργα τέχνης από τη  συλλογή της Πινακοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ.

Περισσότερα
Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή

Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή

Στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής (Α΄ Ενότητα: "Η οικογένεια") οι μαθητές και μαθήτριες του Στ2 έκαναν τις παρακάτω εργασίες:

Περισσότερα
Tα παιδιά του τμήματος ένταξης και του Δ1 δημιουργούν και στέλνουν το μήνυμά τους στους παγκόσμιους ηγέτες στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στη Γλασκόβη COP26

Tα παιδιά του τμήματος ένταξης και του Δ1 δημιουργούν και στέλνουν το μήνυμά τους στους παγκόσμιους ηγέτες στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στη Γλασκόβη COP26

Τα παιδιά μας, αγαπούν ???? τον ουρανό, τη θάλασσα, τον ήλιο, τα δέντρα, τα λουλούδια, τα πουλιά, τις μέλισσες... Αγαπούν το μεγάλο σπίτι τους τη ???? και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στους παγκόσμιους ηγέτες, στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών, στη Γλασκόβη, προκειμένου να τους πείσουν να πάρουν σοβαρά μέτρα, για την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα
Καινοτόμα Σχολεία

Καινοτόμα Σχολεία

Από τις 12 Νοεμβρίου 2021 το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στη δράση «Καινοτόμα Σχολεία» της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ) και δραστηριοποιείται στην Κοινότητα Μάθησης της ΕΕΠΕΚ, προσβλέποντας στη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων του και στην προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών.

Περισσότερα
Ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από αρμόδιο της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ στους μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, για τα σημεία συλλογής και για τη σημασία της ανακύκλωσης στην Προστασία του Περιβάλλοντος.

Περισσότερα
Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης

Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης

Με πολλή αγάπη για τα παιδιά μας φτιάξαμε αίθουσα παιχνιδιών για κάποιες στιγμές χαλάρωσης και δημιουργικής απασχόλησης!!!

Περισσότερα
Το ταξίδι της ηλεκτρικής ενέργειας - Μάθημα στο TEDEd

Το ταξίδι της ηλεκτρικής ενέργειας - Μάθημα στο TEDEd

Στο μάθημα αυτό θα δούμε με ποιο τρόπο παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια σε ένα θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο που λειτουργεί με λιγνίτη και τις επιπτώσεις της χρήσης του λιγνήτη στο περιβάλλον .

Περισσότερα
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Μάθημα στο TEDEd

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Μάθημα στο TEDEd

Στο μάθημα αυτό θα κατανοήσουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, θα γνωρίσουμε κάποιες από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα δούμε τρόπους για να εξοικονομήσουμε ενέργεια.

 

Περισσότερα
Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο

Το σχολείο μας από το σχολικό έτος 2019 - 2020 είναι μέλος του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" και υποστήριξε την υλοποίηση δράσεων για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο που αφορούσαν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές συμβάλλοντας  στη διάχυση των αποτελεσμάτων στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Περισσότερα

Συνεργασία του σχολείου μας με το Κέντρο Υγείας Αγίου Ιεροθέου

Συνεργασία του σχολείου μας με το Κέντρο Υγείας Αγίου Ιεροθέου

Αγαπητοί γονείς της ΣΤ΄ τάξης,

       στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα για την ενότητα της “Σεξουαλικής Αγωγής” το σχολείο μας συνεργάζεται με το Κέντρο Υγείας Αγίου Ιεροθέου. Για τον λόγο αυτό πιστοποιημένοι εισηγητές  – Επαγγελματίες Υγείας – από το Κέντρο Υγείας Αγίου Ιεροθέου θα έρθουν στο σχολείο μας στις 07/12/2023, ημέρα Πέμπτη ώστε να παρουσιάσουν / μιλήσουν ξεχωριστά στους μαθητές και στις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης για το παρακάτω θέμα :

Περισσότερα
Εργαστήριο Δεξιοτήτων Α΄ και Δ΄ τάξης

Εργαστήριο Δεξιοτήτων Α΄ και Δ΄ τάξης

«Ευ ζην – Διατροφή: Μαθαίνουμε να τρεφόμαστε σωστά»

Περισσότερα
Δ΄ ΤΑΞΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ - STEM (2)

Δ΄ ΤΑΞΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ - STEM (2)

Ας γίνουμε μικροί μηχανικοί!
Συνεργαζόμαστε και φτιάχνουμε καταπέλτες.
Ποιος έφτιαξε τον καλύτερο; Πόσο μακριά καταφέραμε να εκτοξεύσουμε ένα μικρό αντικείμενο;  
Ας πειραματιστούμε λοιπόν...
Περισσότερα
Δ΄ ΤΑΞΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ - STEM (1)

Δ΄ ΤΑΞΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ - STEM (1)

Ας μάθουμε για τους σεισμούς με διασκεδαστικό τρόπο!

Στόχος μας να κατασκευάσουμε μια αντισεισμική δομή με τα υλικά που δίνονται. 
Ώρα για δημιουργία με καλή συνεργασία!
Περισσότερα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία"

Την Πέμπτη  7/12/2023 οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα με τίτλο: "Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία", από ομάδα της 2ης ΤΟΜΥ Περιστερίου που επισκέφθηκε το σχολείο μας, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο του Υπουργείου Υγείας και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. 

Περισσότερα
Οι μικροί σεφ της Δ΄ τάξης δημιουργούν

Οι μικροί σεφ της Δ΄ τάξης δημιουργούν

Οι μαθητές της Δ' τάξης έφτιαξαν υγιεινά σνακ για το σχολείο. Επιλέγοντας υλικά γεμάτα ενέργεια και θρεπτικά συστατικά δημιούργησαν μπάρες δημητριακών. Ήταν ένα γλυκό και ευχάριστο διάλειμμα.

Περισσότερα
Κυκλοφορούμε με ασφάλεια

Κυκλοφορούμε με ασφάλεια

Η Οδική Ασφάλεια είναι ζήτημα παιδείας και ξεκινά από την οικογένεια  και το σχολείο…

Αυτό έκαναν πράξη οι μικροί μας μαθητές/τριες των τμημάτων Δ1 και Δ2, δημιουργώντας ομαδικά, με όρεξη και φαντασία τις δικές τους αφίσες και σλόγκαν. 

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 2/12/2022 από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», τα παιδιά είχαν την ευκαιρία  με βιωματικό τρόπο να κατανοήσουν τα συχνά λάθη που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, αλλά και τα μέτρα που πρέπει να πάρουν για να τις σώσουν.

Περισσότερα
Δράση ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή από την We4all

Δράση ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή από την We4all

     Την Τρίτη, 31/5/2022, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιεί το Σχολείο μας, έγινε περιβαλλοντική εκπαιδευτική ενημέρωση στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης για την κλιματική αλλαγή. Οι μικροί μας κηπουροί ενημερώθηκαν γιατί είναι σημαντικά τα δέντρα στη ζωή μας και φύτεψαν με τη βοήθεια των δασκάλων τους αρωματικά φυτά. 

    Γιατί... η Γη είναι το σπίτι μας ! 

Περισσότερα
Εργαστήριο δεξιοτήτων Ε΄ τάξης - O Τοίχος της Καλοσύνης

Εργαστήριο δεξιοτήτων Ε΄ τάξης - "O Τοίχος της Καλοσύνης"

  Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι ο τοίχος του ισογείου του σχολείου μας μεταμορφώθηκε πράγματι σε "Τοίχο Καλοσύνης". Οι μαθητές/τριες, με την πολύτιμη αρωγή των οικογενειών τους, απέδειξαν έμπρακτα το πόσο πιστεύουν στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη.

Περισσότερα
Εργαστήριο δεξιοτήτων Δ΄ τάξης

Εργαστήριο δεξιοτήτων Δ΄ τάξης

«Ενδιαφέρομαι και ενεργώ - Ανθρώπινα δικαιώματα»

Περισσότερα
Εργαστήριο Δεξιοτήτων Ε΄ τάξης

Εργαστήριο Δεξιοτήτων Ε΄ τάξης

«Ενδιαφέρομαι και ενεργώ: Εθελοντισμός»

Περισσότερα
Εργαστήριο δεξιοτήτων Δ΄ τάξης

Εργαστήριο δεξιοτήτων Δ΄ τάξης

«Ευ ζην – Διατροφή: Μαθαίνουμε να τρεφόμαστε σωστά»

Περισσότερα
Εργαστήριο δεξιοτήτων Β΄ και Ε΄ τάξης

Εργαστήριο δεξιοτήτων Β΄ και Ε΄ τάξης

"Φροντίζω το περιβάλλον - Φυσικές καταστροφές, πολιτική προστασία"

Περισσότερα

Εργαστήριο δεξιοτήτων Ε΄ τάξης

"Ζω καλύτερα - Ευ ζην: Ψυχική και συναισθηματική υγεία - Πρόληψη"

Περισσότερα
Εργαστήριο Δεξιοτήτων Α΄ Τάξης

Εργαστήριο Δεξιοτήτων Α΄ Τάξης

Εργαστήριο Δεξιοτήτων Α΄ Τάξης "Φροντίζω το περιβάλλον - Μαθαίνω να ανακυκλώνω".

Περισσότερα
Εργαστήριο δεξιοτήτων Β΄ και Ε΄ τάξης

Εργαστήριο δεξιοτήτων Β΄ και Ε΄ τάξης

"Ζω καλύτερα - Ευ ζην: Ψυχική και συναισθηματική υγεία - Πρόληψη"

Περισσότερα
Εργαστήριο Δεξιοτήτων Γ2΄ τάξης

Εργαστήριο Δεξιοτήτων Γ2΄ τάξης

«Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη»

Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός- Διαφορετικότητα

Περισσότερα

Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Στον νόμο που επισυνάπτεται αναφέρονται οι σκοποί και οι στόχοι των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων καθώς και η κατανομή των  θεματικών τους ενοτήτων ανά τάξη.

Περισσότερα

Συγκρότηση και Λειτουργία Ομίλων σχολ. έτους 2023 -2024

Συγκρότηση και Λειτουργία Ομίλων σχολ. έτους 2023 -2024

    Με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας και σύμφωνα με το άρθρο 89 του νόμου 4823/2021, συγκροτήσαμε και θα λειτουργήσουμε τους παρακάτω ομίλους για το σχολικό έτος 2023 - 2024:

 • Μαθηματικών και Διαδικτύου (με τίτλο: «Κριτικά Μαθηματικά και Ασφαλές Διαδίκτυο» για την Ε΄ και Στ΄ τάξη, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 13:15 – 14:00 (με τον κ. Μπένο Στέλιο και την κ. Στασινού Λαμπρινή).
 • Ποίησης και Μουσικής (με τίτλο: « Οι στίχοι που γίνανε τραγούδι») για την Ε΄ και Στ΄ τάξη, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή  13:15 – 14:00 (με την κ. Κρικέλη Ιφιγένεια και την κ. Στασινού Λαμπρινή).
 • Θεατρικό (με τίτλο: «Μικροί ηθοποιοί») για την Ε΄ και  Στ΄ τάξη, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 13:15 – 14:00 (με την κ. Καροπούλου Μαρία  και την κ. Νιανιόγλου Γεωργία).
Περισσότερα
Πρόσκληση στη θεατρική παράσταση του Θεατρικού Ομίλου

Πρόσκληση στη θεατρική παράσταση του Θεατρικού Ομίλου

Οι μαθήτριες του Θεατρικού Ομίλου του σχολείου μας "Μικροί Ηθοποιοί" σας προσκαλούν την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, για να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση "Τα παιδιά της ανάγκης".

Περισσότερα
Tα παιδιά του Περιβαλλοντικού μας Ομίλου πήγαν στην Ελευσίνα στο Μαθητικό Συνέδριο για την κλιματική ουδετερότητα !!! Ημέρα 3η !

Tα παιδιά του Περιβαλλοντικού μας Ομίλου πήγαν στην Ελευσίνα στο Μαθητικό Συνέδριο για την κλιματική ουδετερότητα !!! Ημέρα 3η !

Δάκρυσε η Ελευσίνα σήμερα από χαρά ...
Αιώνες είχε να το νιώσει ... 350 παιδιά από Αττική,
Θεσσαλονίκη και Ευρώπη, την περπάτησαν και της χάρισαν ... προσοχή ...
Γονάτισαν μπροστά της και την ευχαρίστησαν για τα δώρα και την πολιτιστική κληρονομιά...
 
 
Περισσότερα
Tα παιδιά του Περιβαλλοντικού μας Ομίλου πήγαν στην Ελευσίνα στο Μαθητικό Συνέδριο για την κλιματική ουδετερότητα !!! Ημέρα 1η !

Tα παιδιά του Περιβαλλοντικού μας Ομίλου πήγαν στην Ελευσίνα στο Μαθητικό Συνέδριο για την κλιματική ουδετερότητα !!! Ημέρα 1η !

Γιατί κάπως έτσι ...αλλάζει ο κόσμος...
Όταν τα παιδιά παίρνουν το προβάδισμα
και χαράζουν διαδρομές που για τους μεγάλους
μπορεί να είναι και ανύπαρκτες...
Όταν το κοινό καλό,γίνεται πάθος, συνεργασία,
δημιουργία και τελικά ... δυνατή ΛΥΣΗ !!!
 
Περισσότερα
Oι Σχεδιαστές Λύσεων του Περιβαλλοντικού Ομίλου έφεραν το βραβείο της WWF στο σχολείο μας !!!

Oι Σχεδιαστές Λύσεων του Περιβαλλοντικού Ομίλου έφεραν το βραβείο της WWF στο σχολείο μας !!!

Και να ...
που ήρθε η στιγμή να το γιορτάσουμε !!!
Οι Σχεδιαστές Λύσεων τώρα πια πανηγυρίζουν...
Περισσότερα

Το ασανσέρ

Το πρόβλημα της εβδομάδας, από τον διαγωνισμό "Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής" του 2018 για την Ε΄τάξη.

Περισσότερα

Θεατρική παράσταση των παιδιών του Θεατρικού Ομίλου

Θεατρική παράσταση των παιδιών του Θεατρικού Ομίλου

Την Τρίτη 11 Ιουνίου οι μαθήτριες του Θεατρικού Ομίλου του σχολείου μας "Μικροί Ηθοποιοί" παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τη  θεατρική παράσταση "Τα παιδιά της ανάγκης".

Περισσότερα
Χρονοδιάγραμμα Δράσεων και εκδηλώσεων του σχολείου μας έως τη λήξη του σχολικού έτους

"Χρονοδιάγραμμα Δράσεων και εκδηλώσεων του σχολείου μας έως τη λήξη του σχολικού έτους"

  1. Αγώνες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης μαθητών/τριών  Ε΄ και Στ΄  τάξης των δημοτικών σχολείων της Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.  Διάρκεια δράσεων:     9:30-12:30.

 • Τετάρτη 22/05/2024    Ποδόσφαιρο

Τόπος διεξαγωγής: Λαϊκό στάδιο Αγίου Ιεροθέου (Πευκών 34) και γήπεδο 5Χ5 Χωράφας.

 • Παρασκευή 24/05/2024   Μπάσκετ

Τόπος διεξαγωγής: Κλειστό γυμναστήριο Χωράφας (Δαμασκηνέας 4) και κλειστό γυμναστήριο Δίδυμα Χωράφας (πάροδος Ιωαννίνων 44).

 

Περισσότερα
Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα

Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα

   Το σχολείο μας, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, συμμετέχει στη μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στην οποία μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης τιμούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα σε μία εκδήλωση- αφιέρωμα στο έργο του που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο Πέτρας Πετρούπολης με τη συμμετοχή περίπου 1.300 μαθητών/τριών από τα σχολεία: 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 11ο, 14ο και 19ο  ΔΣ Αιγάλεω, 5ο ΔΣ Αγίας Βαρβάρας, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο και 10ο ΔΣ Χαϊδαρίου, 4ο, 9ο, 11ο, 13ο, 15ο, 16ο,  18ο, 22ο, 25ο, 30ο, 33ο, 35ο, 36ο, 39ο, 41ο, 45ο ΔΣ Περιστερίου, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 14ο, 21ο  ΔΣ Ιλίου, 3ο, 6ο , 12ο ΔΣ Πετρούπολης, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 8ο, 10ο  ΔΣ Ιλίου, 1ο, 3ο, 4ο ΔΣ Καματερού.

 

Περισσότερα
Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες των  Ε΄ και ΣΤ' τάξεων, που με την άψογη παρουσία τους στην παρέλαση εκπροσώπησαν το σχολείο μας και τίμησαν τους ήρωες του 1821!

Είμαστε υπερήφανοι για όλα τα παιδιά μας! Μακάρι να μπορούμε να γιορτάζουμε πάντα την ιστορική επέτειο ειρηνικά και ελεύθερα!

Περισσότερα
Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης

Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Σχολικό Μαραθώνιο με τίτλο «Πάμε Ανακύκλωση», που διοργανώνει  ο Δήμος Περιστερίου για τη φετινή σχολική χρονιά.

Στόχος του Μαραθωνίου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών γύρω από την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Μαθητές (με τη βοήθεια των γονιών τους) και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους εντός του σχολείου.

Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει τέλη Φεβρουαρίου και θα  λήξει τον Μάιο του 2023.

 

Περισσότερα
Eνημερωτική συνάντηση για γονείς σχετικά με τον γραμματισμό στα νέα μέσα

Eνημερωτική συνάντηση για γονείς σχετικά με τον γραμματισμό στα νέα μέσα

Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις γονέων σχετικά με τον γραμματισμό στα νέα μέσα από το Athens Lifelong Learning Institute με τη θεματική ενότητα «Διαδικτυακές σχέσεις και σεξουαλικότητα». Εισηγητής ήταν ο κ. Ασβεστάς Αναστάσιος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου στο 3ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ.

Περισσότερα
Επιμορφωτική Εκδήλωση

Επιμορφωτική Εκδήλωση

Τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, υλοποιήθηκε η επιμορφωτική εκδήλωση του Σχολείου μας στην αίθουσα Αμφιθεάτρου του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου με θέμα: «Νέα Οπτική για τη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

Θερμές ευχαριστίες στους εισηγητές κ. Πασπαλιάρη Μαίρη, κ. Κανελλόπουλο Δημήτρη, κ. Μήτση Αντωνία και κ. Τρυφιάτη Γιάννη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Κάππος Ιωάννης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου στο 3ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Αττικής κ. Ασβεστάς Αναστάσιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Θεοδωράκος Αναστάσιος, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Νιάρχου Ελένη, η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δυτ. Αττικής κ. Σταματοπούλου Γεωργία και συνάδελφοί μας από σχολεία της Γ΄ Αθήνας.

Τους ευχαριστούμε πολύ!

Περισσότερα
Επιμορφωτική Εκδήλωση

Επιμορφωτική Εκδήλωση

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο (αν ο σύνδεσμος δεν ανοίγει αυτόματα, μπορείτε να τον αντιγράψετε και να τον επικολλήσετε στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή σας) :

https://docs.google.com/forms/d/1sWapn61uNjVqL8lMGgFaEJ4cV62OMW0Aqo2Ak DPUbGg/viewform?edit_requested=true

 

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Περισσότερα
5ο Σεμινάριο Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης

5ο Σεμινάριο Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης

Την Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 στις 18:30 – 20:00, θα διεξαχθεί διαδικτυακά το 5ο σεμινάριο του σχολείου μας, στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, με θέμα:

«Ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών/τριών σε σχέση με την αξιολόγησή τους: Το Γιατί και το Πώς..» και εισηγητή τον Δρ. Ασβεστά Αναστάσιο, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής.

Όσοι/ες ενδιαφέρεστε να το παρακολουθήσετε, σας παρακαλώ, να στείλετε στο email του σχολείου μας τα στοιχεία σας, ονοματεπώνυμο και email, ώστε να σας στείλουμε το url, στο οποίο θα συνδεθείτε.

Περισσότερα
Σεμινάρια Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης 2021 - 2022

Σεμινάρια Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης 2021 - 2022

 

1. «Τα Περιβαλλοντικά Προγράμματα στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων»   

       Κυριακή 26/9/2021 (2 ώρες μέσω τηλεδιάσκεψης)

                                         

Εισηγήτρια: Νιάρχου Ελένη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.

 

 

 

Περισσότερα
Διαδικτυακό σεμινάριο: Κλιματική αλλαγή και Οικογένεια

Διαδικτυακό σεμινάριο: “Κλιματική αλλαγή και Οικογένεια”

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 39ου Δημ. Σχ. Περιστερίου, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: “Κλιματική αλλαγή και Οικογένεια”.    

 Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν  ο κ. Καλαϊτζίδης Δημήτρης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου  Εκπαίδευσης για την  Αειφορία 4ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Αττικής καθώς και η κ. Νιάρχου Ελένη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.

 

Περισσότερα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 39ου ΔΣ Περιστερίου διοργανώνει την

    Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 18.30

διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: “Κλιματική αλλαγή και Οικογένεια”.

   

Περισσότερα
Εκδήλωση βράβευσης Ε.Μ.Ε.

Εκδήλωση βράβευσης Ε.Μ.Ε.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργάνωσε εκδήλωση βράβευσης των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της ΔΠΕ Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι διακρίθηκαν στον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 15/6/2024 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που διακρίθηκαν!!!

Περισσότερα
Η γιορτή του σχολείου μας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η γιορτή του σχολείου μας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας, οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν τη γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Η γιορτή περιελάμβανε αναλυτικό χρονικό της Ελληνικής Επανάστασης, απαγγελίες ποιημάτων, δρώμενα, χορούς και πολύ όμορφα τραγούδια.
Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν από όλους. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως και στους/στις εκπαιδευτικούς που τα στήριξαν σε αυτή τους την προσπάθεια.

Περισσότερα
Η γιορτή στο σχολείο μας για την 50η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η γιορτή στο σχολείο μας για την 50η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και της Δ΄ τάξης, με τη στήριξη των δασκάλων τους κ. Λιβά Δημήτριου, Στασινού Λαμπρινής, Μπέκα Μιχαήλ και της μουσικού μας κ. Ιφιγένειας Κρικέλη, παρουσίασαν τη γιορτή για την 50η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Τα παιδιά, μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες, δρώμενα, τραγούδια και ντοκουμέντα, ξεδίπλωσαν μπροστά μας όλα όσα συνέβησαν εκείνες τις τρεις μέρες του Νοέμβρη του ΄73 στο Πολυτεχνείο, με την ηρωική αντίσταση των φοιτητών ενάντια στη χούντα και τον αγώνα τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας!!!!

Περισσότερα
Εορτασμός της επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

"Εορτασμός της επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940"

     Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας ο εορτασμός της επετείου του ιστορικού "ΟΧΙ" του 1940.

Περισσότερα
Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2023

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2023

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες των  Ε΄ και ΣΤ' τάξεων, που με την άψογη παρουσία τους στην παρέλαση εκπροσώπησαν το σχολείο μας και τίμησαν τους ήρωες του 1821!

Είμαστε υπερήφανοι για όλα τα παιδιά μας! Μακάρι να μπορούμε να γιορτάζουμε πάντα την ιστορική επέτειο απολαμβάνοντας τον ηλιόλουστο, γαλάζιο ουρανό ειρηνικά και ελεύθερα!

Περισσότερα
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Με μεγάλη χαρά παρακολουθήσαμε χθες την εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες που διοργάνωσε η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας και ο διευθυντής εκπαίδευσης Ιωάννης Κάππος στην κατάμεστη αίθουσα του Επισκοπείου της Ι.Μ. Περιστερίου και τη συμμετοχή των μαθητριών  της Στ΄ τάξης, Αφροδίτη Ευσταθίου, Μαρίνα Μανιάτη και Δήμητρα Σιδέρη . 
Περισσότερα
Eνημερωτική συνάντηση για γονείς σχετικά με τον γραμματισμό στα νέα μέσα

Eνημερωτική συνάντηση για γονείς σχετικά με τον γραμματισμό στα νέα μέσα

Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, ξεκίνησαν οι ενημερωτικές συναντήσεις γονέων σχετικά με τον γραμματισμό στα νέα μέσα από το Athens Lifelong Learning Institute.

Περισσότερα
Βιωματικές Δράσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου

Βιωματικές Δράσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου

 Τη Δευτέρα 11.4.22 ξεκινούν στο σχολείο μας βιωματικές δράσεις που θα ολοκληρωθούν  στις 15.4.22. Το project υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος: 

Περισσότερα
Στηρίζουμε Β. Εύβοια

"Στηρίζουμε Β. Εύβοια"

Στηρίζουμε Β. Εύβοια... συλλέγοντας και αποστέλλοντας τρόφιμα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας…

 

Περισσότερα
Η Νεράιδα των Πρώτων Βοηθειών

"Η Νεράιδα των Πρώτων Βοηθειών"

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Η Νεράιδα των πρώτων βοηθειών» με τους/τις μαθητές/τριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης.

Περισσότερα
1o Πανελλήνιο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών

1o Πανελλήνιο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών

Το σχολείο μας  συμμετέχει  στο 1ο Πανελλήνιο τουρνουά ανακύκλωσης μπαταριών! Οι Μεγάλοι Μικροί Κυνηγοί  Μια πρωτοβουλία της ΑΦΗΣ και της Οργάνωσης Γη.

Περισσότερα